Matematik

En lille opgave

26. august 2005 af 3700-Line (Slettet)
Beregn afstanden fra punktet P (7,3) til linien m: y = -½x-2. Angiv derefter en ligning for den cirkel med p som centrum og linien m som tangent.

Nogen der kan hjælpe?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Siger punkt-linje-afstandsformlen dig noget?

Det sidste spørgsmål er særdeles overkommeligt, så snart det første er besvaret. Kom med konkrete bud på, hvorledes spørgsmålene kan besvares. Så skal vi gerne kommentere.

//Singularity

Svar #2
27. august 2005 af 3700-Line (Slettet)

punkt-linje-afstandsformlen det er den jeg skal bruge har bare lidt problemer med den nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2005 af frodo (Slettet)

dist(P,l)=|a*x_1+b*y_1+c|/sqrt(a^2+b^2)
ikke?

der sætter du så dine kendte tal ind, hvis vi lige omskriver liniens ligning:
y = -½x-2 <=> 0= -½x-2 -y = ½x+2+y
a=½, b=1, c=2, x_1=7, y_1=3

deraf skulle du gerne få at afstanden er 17/sqrt(5)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Hvis ikke I er blevet præsenteret for 'vektorudgaven' af punkt-linje-afstandsformlen nævnt i #3, så brug den version, som I sikkert kender;

dist(P,m) = |a*x_1 + b - y_1|/sqrt(a^2 + 1)

hvor a = -1/2 og b = -2.

Vektorudgaven har dog det fortrin, at den kan håndtere vilkårlige rette linjer, specielt også lodrette, hvor formlen i dette indlæg fejler, fordi en lodret linje ikke har en veldefineret hældning.

//Singularity

Skriv et svar til: En lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.