Fysik

Nyttevirkning

13. maj 2012 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber på lidt hjælp til denne opgave!

Solcellerne på et skib har et samlet areal på 536 m2, og de kan levere en maksimal elektrisk effekt på 93,5 kW. Den maksimale effekt leveres, når den indstrålede solintensitet er 930 W/m2.


a) Beregn solcellernes nyttevirkning.

 

Jeg har omregnet den maksimale elektriske effekt til 93500 J/s

og den indstrålede solintensitet til 930 J/s/m2

 

Nu vil jeg så, for at finde nytevirkningen, gøre brug af nedenstående

n=E(nytte)/E(ialt) 

Men hvordan gør jeg, hvilke tal skal jeg bruge her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af peter lind

E = effekt/tid så du kan lige så godt bruge Effekt(nytte)/effekt(ialt) idet tiden går ud. For at få den totale indfaldene effekt skal du gange med arealet af solfangeren


Svar #2
13. maj 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Tusind tak! Sådan havde jeg slet ikke lige set på det :-/

Men hvordan beregnes Effekt (nytte)? Skal man ikke bruge nyttevirkningen, som er enhedsløs, for at finde frem til den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af peter lind

Den er givet i opgaven til 93,5 kW


Svar #4
13. maj 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Effekt(ialt) = effekt(nytte)/ η

I min formelsamling står der at η er enhedsløs, det forstår jeg simpelthen ikke, hvordan kan jeg så dividere med den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2012 af mathon

 

                                 η = (93,5 kW) / (498,48 kW) = 0,18757 = 18,8%


Skriv et svar til: Nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.