Fysik

Halvåbne rør

14. maj 2012 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Håber der er kan blive lidt hjælp til denne opgave...

Under en xylofons stave er der anbragt halvåbne resonansrør.
Bestem den mindste længde et rør kan have, for at xylofonens dybeste frekvens på 349 Hz bliver forstærket.

Hvordan skal jeg tænke? Er der bestemte formler, som jeg skal anvende?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af mathon

 

                            L = λ/4

                            λ = 4L = v / f = (342 m/s) / (349 s-1) = 0,979943 m

                            L = (0,979943 m) / 4 = 0,244986 m ≈ 24,5 cm

                           


Svar #2
15. maj 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Hvorfra er det nu 342 m/s  stammer fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2012 af mathon

for lydens fart i atmosfærisk luft
med den absolutte temperatur T
gælder

                               v = (20 m/s)·√(T·K-1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2012 af mathon

af
                               v = √(·R·T) / M)
 

        κ = Cp / Cv ≈ 1,4
        R = 8,31451 J/(mol·K)
        M ≈ 0,029 kg/mol

 


Skriv et svar til: Halvåbne rør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.