Matematik

Reducer

15. maj 2012 af MiaR123 (Slettet)

Reducer x/(1-(1/(1+x/y)))

           x        

          1    

1- ( 1+x/y  ) 

Håber det er til at se hvad der menes. Jeg kan ikke se hvordan denne skal reduceres fuldt. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Find fællesnævner for brøkerne i den store nævner:

x / ( 1 - 1/(1+(x/y)) ) = x / ( (1 + (x/y)) / (1 + (x/y)) - 1/(1 + (x/y)) )

                                  = x / ( (1 + (x/y) - 1) / (1 + (x/y)) )

                                  = x / ( (x/y) / (1 + (x/y)) )

                                  = x / ( x / (x+y))

                                  = x · (x+y) / x

                                  = x + y


Svar #2
15. maj 2012 af MiaR123 (Slettet)

Super. Mange tak


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.