Matematik

Bestem a og b ud fra tabellens data

15. maj 2012 af ASVO (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 8:

x (isolering i mm): 75; 125; 200; 250; 300; 350; 400

y (kWh/år): 5186; 3848; 2487; 2229; 2093; 1989; 1923

 

I en model antages det, at sammenhængen mellem y og x er af typen: 

y=b*x^a

hvor a og b er konstanter.

 

a) Benyt tabellens data til at bestemme a og b

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor tyk isoleringen skal være, for at det årlige varmetab kommer ned på 1700 kWh/år

 

Hvordan regner jeg a og b ud? Og hvilke formler skal jeg bruge?

Jeg håber, i kan hjælpe mig :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2012 af SuneChr

Udfør potentiel regression på tallene.


Svar #2
15. maj 2012 af ASVO (Slettet)

#1


Udfør potentiel regression på tallene.

 

Hvad er: frekvensliste og kategoriliste? (Det er, hvad jeg får frem på lommeregneren - TI-nspire CAS)


Brugbart svar (4)

Svar #3
15. maj 2012 af SuneChr

Vedhæftet

Vedhæftet fil:SP SECC 1505122101.GIF

Svar #4
15. maj 2012 af ASVO (Slettet)

#3


Vedhæftet

Hvordan regner man a og b ud i spørgsmål a? 

Jeg kan ikke så godt finde ud af at lave regression på lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Define xlist = { ...}

Define ylist = { ...}

powerreg xlist,ylist

Showstat


Skriv et svar til: Bestem a og b ud fra tabellens data

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.