Fysik

hjælp!

16. maj 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

min opgave lyder:

hvad er størrelsen og retningen af den kraft placeret på en elektron i dette elektriske felt.

dette elektriske felt: E = 1,13*107 V/m, E er rettet væk fra den positive plade mod den negative

 

F= eE = 1,60*10-19 C * 1,13*107 V/m = 1,81*10-12 N

 

nu til mit spørgsmål:

hvorfor er F modsat rettet det elektriske felt E ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kraften er modsat rettet, fordi elektronens ladning er negativ, q = -e .


Svar #2
16. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

men vil den så ikke altid være det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, kraften på en elektron vil være modsat rettet den elektriske feltvektor.


Svar #4
16. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

okey så forstår jeg det bedre, tak skal du have


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.