Matematik

Retningsvektor

18. maj 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal lave en opgave, men kan ikke finde ud af det.

Opgaven lyder:

Linjen L har ligningen 7x+y-21=0

Bestem koordinaterne for retningsvektor  til L og angiv en parameterfremstilling for L

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man aflæser umiddelbart en normalvektor for linien til n = [7;1] . En retningsvektor for linien vil da være tværvektoren til n . Find et punkt på linien for eksempel ved at beregne y for x = 0 .


Svar #2
18. maj 2012 af Glans (Slettet)

Ja, hvis jeg finder tværvektoren til n så har jeg drejet normalvektoren i den negative omløbsretning, tværvektoren er defineret at den skal drejses mod uret.


Svar #3
18. maj 2012 af Glans (Slettet)

Jeg har fået en parameterfremstilling som hedder .

x        =    3      +      t  -1

y            21               7


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Både tværvektoren n^ og -n^ kan bruges som retningsvektor for linien.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det anførte punkt (3;21) er ikke korrekt. Jeg foreslog at sætte x = 0 og så beregne det tilhørende y.


Skriv et svar til: Retningsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.