Matematik

Kom ind på beviset for formlerne til at bestemme a og b

19. maj 2012 af steners (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

Jeg sidder og er i gang med at besvare nogle eksamensspørgsmål i matematik.
Jeg er nu kommet til et spørgsmål, hvor jeg er gået lidt i stå.

Som det fremgår i overskriften, skal jeg:

Kom ind på beviset for formlerne til at bestemme a og b.

Jeg har formlerne til at bestemme a og b, og ved hvordan dette gøres, men jeg forstår ikke hvad der menes med dette spørgsmål. Er der nogen der kan hjælpe??

 

Hilsen Camilla!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af storpige (Slettet)

Jamen er det flere bevis på engang eller?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2012 af storpige (Slettet)

Er det potensudvikling? Eksponentiel? lineær?


Svar #3
19. maj 2012 af steners (Slettet)

Haha, en lille ups'er.

Det er lineær. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. maj 2012 af storpige (Slettet)

Jamen så skal du til mundlig eksamen bevise a og b. Dette gør du ved hjælp af beviset, som du også kan finde i din bog eller på frividen.dk..


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2012 af storpige (Slettet)

Vil du have selve beviset?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Simple noter på 2 min. To punkter på den samme linje, (x1 ; y1) og (x2 ; y2)

eller som den lineære funktion er opstillet (x1 ; ax1 + b) og (x2 ; ax2 + b), dvs

y1 = ax1 + b          og    

y2 = ax2 + b

de to ligninger trækkes fra hinanden, hvor y2 > y1

y2 - y1 = (ax2 + b) - (ax1 + b) ⇒ a = (y2 - y1)/(x2-x1).

... læs din matbog


Svar #7
20. maj 2012 af steners (Slettet)

Storpige: Ja tak, jeg vil gerne have selve beviset. :-)

 

Yesme: "læs din matbog" - tror du ikke jeg har gjort det? Men lidt svært at få noget ud af det, når der ikke står noget. ;-)
 


Skriv et svar til: Kom ind på beviset for formlerne til at bestemme a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.