Matematik

Er denne model korrekt?

20. maj 2012 af martin1977dk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået følgende opgave: Sygehusenes udgifter til medicin er i perioden 2003-2008 med god tilnærmelse vokset med 22,8% om året. i 2003 var udgifterne 1,75 mia.

Jeg har gjort således:

y=b*a^x

y=1750000000*1,228^x

Dvs. at efter 5 år (i 2008) er udgifterne til medicin:

y=1750000000*1,228^5
y= 4,886859834 = ca. 4,9 mia

 

Er dette rigtigt? er i tvivl om det er rette model :-/

 

Mvh.

Martin


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2012 af SuneChr

Modellen er stillet rigtigt op, ja.

Hvis du har regnet udgifterne rigtigt ud efter 5 år, er opstillingen her også rigtig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

I sådan en model interesserer man sig ikke for ørebeløbene, og det er derfor mere overskueligt at skrive forskriften

y = 1,75 · 1,228x ,

hvor y så er udgifterne i mia. kr, og x er antal år efter 2003 .


Svar #3
20. maj 2012 af martin1977dk (Slettet)

Tak til Jer begge to :-)


Skriv et svar til: Er denne model korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.