Matematik

Faktorisering af polynomie

22. maj 2012 af julle725 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle,

Nu har jeg siddet med denne opgave, og jeg har kigget på lektieforum med samle emne, men jeg kan stadig ikke finde ud af denne opgave:

Faktoriser følgende polynomie:

( - x^2 + 4) / ( 2x^2 + 2x - 12)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2012 af peter lind

Løs ligningerne -x2+4 = 0 og 2x2+2x-12 = 0. Hvis r1 og r2 er rødder i et andet grads polynomium kan polynomiet skrives som a*(x-r1)(x-r2) hvor a er koefficienten til x2

Iøvrigt er det ikke et polynomium men en polynomiumsbrøk


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2012 af mathon

 

               -(x2 - 22) / (2(x+3)(x-2) =          x∉{-3,2}              

               -(x+2)(x-2) / (x-2) / 2 / (x+3) =

               -(1/2)·(x+2) / (x+3)

             

 


Skriv et svar til: Faktorisering af polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.