Matematik

Sandsynlighed

23. maj 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man skal indtaste på cas: P(T | N) = (1/3)3 + K3,2 · (3/2)2·(1/3) = 13/27, er det så ikke udtrykket (1/3)3 + (3/2)2·(1/3) der skal indtastes, men så får jeg via TI-89 5/27 ≠ 13/27, men hvis jeg så fjerner opløftet i første led, således at det bliver (1/3) + (3/2)2·(1/3), så får jeg resultatet 13/27?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2012 af nielsenHTX

skal ikke kunne sige om det bare er en taske fejl men (1/3)3 + K3,2 · (3/2)2·(1/3) ≠ 13/27   men det er

(1/3)3 + K3,2 · (2/3)2·(1/3).

i din første udregning smider du uden videre K3,2 væk...

(1/3)3 + K3,2 · (3/2)2·(1/3) =(1/3)33 · (3/2)2·(1/3)=(1/3)3 ·(2/3)2 ·3/3= osv=13/27

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2012 af nielsenHTX

#1 rettelse.

..=(1/3)3 + (2/3)2 ·3/3=...


Svar #3
23. maj 2012 af mathbj (Slettet)

Okay, K3,2 vidste jeg ikke lige hvad betød, så det smed jeg væk og fandt så tilfældigvis en anden metode med det rigtige resultat, men nu forstår jeg!


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

K(n,r) er det antal måder, hvorpå man kan udtage r objekter af en mængde på n objekter:

K(n,r) = n! / (r! · (n-r)!)


Svar #5
24. maj 2012 af mathbj (Slettet)

Hvis der er fem personer, hvor den første A skriver et minus på et stykke papir, den næste person B ændre det til et plus, den tredje person C ændre det til et minus, den fjerde person D ændre det til et plus, mens den sidste person R lader plusset blive på papiret, hvor mange gange er plus så blevet ændret?

A: minus

B: plus

C: minus

D: plus

R: plus

Det er det vel kun én gang, fra B til C!

Men når man så siger, at sandsynligheden: "Plustegnet blev ændret enten en eller tre gange", så vil jeg umiddelbart mene at det ikke er muligt at ændre det tre gange, men maksimalt den ene gang. Eller skal man også tilregne at man ændre fra minus til plus, hvilket man vist kan blive nødt til.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.