Matematik
ti-nspire fejl
Jeg har tastet følgende to funktioner ind på lommeregneren:
g(x):=4*(1-e^-x) udført
f(x):=e^x-1
Nu solver jeg: solve(g(x)=h(x),x)
= x=2*n2 and e=-1 ellr 2*ln(2)/ln(x) eller x = 0 eller e=1
Hvad skyldes dette ? Jeg har tastet det rigtigt ind, og gemt funktionerne for g(x) og f(x) ?
Mvh. Martin
Svar #1
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Hvad har h(x) med det oplyste at gøre?
Ligningen f(x) = g(x) er en forklædt 2.-gradsligning i ex med løsningerne ex = 1 eller ex = 4 ,
dvs x = 0 eller x = 2·ln(2) .
Svar #2
23. maj 2012 af kidmartion (Slettet)
Opgaven:To funktioner g og h er givet ved
g(x):=4*(1-e^-x)
h(x):=e^x-1
a) Tegn graferne for g og h i samme koordinatsystem, og bestem førstekoordinaten til
hvert af skæringspunkterne mellem de to grafer.
Graferne for g og h afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
Svar #4
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Beregn arealet af M ved
A(M) = 0∫ln(4) (g(x) - h(x)) dx
Svar #6
23. maj 2012 af kidmartion (Slettet)
se opg. 11 i vedhæftede fil.
- Jeg vil gerne vide hvordan jeg kan regne det på lommeregneren, således jeg ikke spilder for meget tid til den skriftlige eksamen.
Jeg forsøgte at udregne det på samme måde, men det giver ovenstående resultat.
= x=2*n2 and e=-1 ellr 2*ln(2)/ln(x) eller x = 0 eller e=1
Svar #7
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#6
Jeg ved ikke, hvad du mener med
e=-1 ellr 2*ln(2)/ln(x)
Ligningen er løst i hånden i #1.
For arealet finder man så
A(M) = 0∫ln(4) (g(x) - h(x)) dx = 0∫ln(4) (5 - 4e-x -ex) dx = [5x +4e-x -ex]ln(4)0 = 10·ln(2) - 6
Svar #10
23. maj 2012 af kidmartion (Slettet)
jeg har fundet ud af hvad fejlen var. Man kan ikke indtaste tallet e (Eulers tal) ved at skrive e på sit tastatur. Man skal vælge det andet efra tastaturet.
Mvh. Martin
Svar #11
24. maj 2012 af bonzoadam (Slettet)
Hej Martin,
Når du taster det ind på lommeregneren skal du bruge først den gule tast med harleqin "firkanten" og derefter X knappen hvor du ser at ex er skrevet med gult. Så får du ingen problemer med at beregne x.
VH og god eksamen
Skriv et svar til: ti-nspire fejl
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
