Matematik

Fordoblingskonstant

24. maj 2012 af heinekr (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses grafen for en eksponentielt voksende funktion f(x). Koordinatsæt til to punkter P og Q på grafen er angivet på figuren. 
Bestem fordoblingskonstanter for f.

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne her?

Vedhæftet fil: IMG_8147.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2012 af xLaila (Slettet)

Fordoblingskonstanten kan du finde vha. følgende formel: T_2=log(2)/log(a)  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2012 af charlie1111 (Slettet)

Du skal først finde en forskrift for funktionen, dvs. finde konstanterne a og b. 

Når du har fundet a, benytter du at fordoblingskonstaten er udtrykt ved:

 

ln(2) / ln(a)


Svar #3
24. maj 2012 af heinekr (Slettet)

opgaven er uden hjælpemidler og på B-niveau, så vi skal ikke kunne regne log og ln ud 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2012 af nielsenHTX

#3 kaldes fordoblingskonstanten T2 gælder der generelt at

f(x+T2)=2*f(x)

hvilket jo passer meget godt ind her.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2012 af mathon

Fordoblingskonstanten
                                                aflæses til
                                                                      X2 = 3

 

................

                                                y2/y1 = aΔx

                                                40/20 = 2 =  aX2 = a3

                                                X2 = 3


Svar #6
24. maj 2012 af heinekr (Slettet)

5# er ikke helt med, er fordoblingskonstan så kvadratrod af 3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2012 af mathon

 

                        fordoblingskonstanten er 3


Svar #8
24. maj 2012 af heinekr (Slettet)

da man bare skal finde det dobbelte af dens y-værdi eller hvad? :)


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.