Dansk

Mundtlig dansk - 10 klasse.

25. maj 2012 af juliefriis95 (Slettet)

Jeg går i 10. klasse og skal snart aflevere dispostion til den mundlige prøve i dansk, men har virkelig svært ved at forstå min lærer...

Jeg har trukket:: ’’Find eksempler på hvor poesien står langt stærkere i det fortællende end hos prosa’’

Han har prøvet at fortælle mig hvad jeg skal gøre, men forstod det ikke rigtig. Han har hjulpet mig med at finde en tekst ( digt af Dan Türell, der fortæller om byens udseende)..
Nu er jeg bare i tvivl om hvad jeg skal gøre med det helt præcis, altså jeg skal vel analysere det, men jeg er itvivl om jeg skal finde noget prosa at sammenligne med..

Hvad tror i at i ville gøre hvis i havde trukket dette emne??

Og nogen der ved 100& hvordan en disposition skal se ud, for i 9. klasse måtte vi kun skrive stikord osv. men min lærer siger at vi skal skrive ALT ned på vores dispostion, altså ALT hvad vi skal sige til eksamen skal stå på dispositionen.. Synes bare det virker underligt??


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2012 af jordbærtærten (Slettet)

Hej,

 

Jeg tror det vil være en god idé at finde noget prosa at sammenligne det med.

Så vil du kunne fremhæver forskellene på en tydeligere måde, og vise at du har overblik, kan analyser flot etc.

I en disposition skal du ikke skrive alting ned. Du skal skrive stikord eller meget korte sætninger om, hvad du vil snakke om, men ikke hver eneste ting du vil sige. Sådan plejer det normalt at være, og jeg kan ikke forestille mig, at din lærer kan have mente andet end det her.

At skrive ALT ned lyder helt tosset....

 


Svar #2
27. maj 2012 af juliefriis95 (Slettet)

Tak for svar, det var også det jeg havde tænkt mig at gøre.

Men skal jeg så medbringe prosa til eksamen? Eller skal jeg kun have min disposition med? Og så må jeg vel gerne have min første tekst med? Altså digtet.

 

Jeg kan heller ikke få det til at give mening, for sådan har det ikke været sidste år, og heller ikke alle de andre eksempler jeg har set her på nettet. Men han har gevet klassen et eksempel på en disposition, og den er på 2 fyldte sider, med alt hvad man skal sige.. Men tror ikke det kan være helt rigtigt - enten har han fået sagt noget forkert ellers har hele klassen bare misforstået det hele...


Skriv et svar til: Mundtlig dansk - 10 klasse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.