Fysik

Gitterkonstanten

26. maj 2012 af o1-bennerbaby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan er det man omdanner, fx-. 600 spalter pr. mm til en gitter konstant? hmm? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2012 af Mikkel2345 (Slettet)

det er 1 / 600 mm også får du gitterkonstanten 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2012 af mathon

         på 1 mm findes 600 spalter

         afstanden mellem to nabospalter
                                                     er
                                                              (1 mm) / 599 ≈ (1 mm) / 600   = 0,00166667 mm = 1666,67 nm


Svar #3
26. maj 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

Ok, så man siger bare en delt med, så får man den i millimeter, bagefter omregnes det til nm, ved at gange med 10^-6? , er det nødvendig at omregne det til nano meter? hm.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2012 af mathon

                man ganger med 10for at omskrive mm til nm

                        når λ ønskes i nm er det praktisk at have d i nm


                                      λ = (sin(φn) / n) · d


Svar #5
26. maj 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

Hehe ok, mathon! du bare en gutter mand! 


Skriv et svar til: Gitterkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.