Matematik

Potensfunktion

26. maj 2012 af YesMe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har undret mig meget over, hvad potensfunktion egentlig kan bruges i/til hverdagen. Hvad skal man bruge denne funktion til?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Tænk på Galileis faldlov. For faldende legemer i vakuum gælder, at

s(t) = - 1/2 * g * t2 + s0

hvor

s: position, t: tid, g: tyngdeacceleration, g = 9,82 m/s2

En undersøgelse foretaget i et nyhedsmagasin viste, at hvis prisen på øl sættes op med 20%, vil det medføre et fald i antallet af folk der drikker øl på 8%.
Hvis x er prisen og y er antallet af folk der drikker øl, bliver a = log(0,92)/log(1,20).


Svar #2
26. maj 2012 af YesMe (Slettet)

f(x) = bxa

f(x)·0.92 = f(x·1.2) ⇒ a = log(0.92)/log(1.2)

Dine eksempler er gode. Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2012 af SuneChr

Et legeme med massen m, der bevæger sig med hastigheden v, besidder en bevægelsesenergi, kinetisk energi

Ekin  =  ½·m·v2 .  Bevægelsesenergien for en bil øges altså med kvadratet på hastigheden, hvilket viser, at der er store energier på spil ved større hastigheder. 


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.