Fysik

opg om metro fra Fys A 2011 d. 12. August

27. maj 2012 af mbjv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey

Er der noget derude med en løsning til opgaven med metroen fra Fys A eksamen i 2011 (August). Det er den sidste opgave, og sættet er i dette link: http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110823_stx112_FYS_A.ashx

taktak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2012 af jnl123

Togets indvendige volume:     V = 38,5 * 4 = 154 m^3

Luftens masse (indvendigt i toget):      1,21 * V = 186,34 kg

Trykforskel ved opbremsning:       1000*(101,03 - 100,98) = 50 Pa  (dvs. N/m^2)

Kraft:      50*4 = 200 N  ( dvs.  acceleration*masse)

Accelleration:     200/186,34 = 1,073 m/s^2

 


Skriv et svar til: opg om metro fra Fys A 2011 d. 12. August

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.