Matematik

HJÆLP

27. maj 2012 af limao (Slettet)

En funktion f er givet ved
f (x)= x3 +4x2 −2x−1.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f (2)) .

 

Hvordan bestemmer man en ligning for tangenten? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2012 af mathon

 

                   f '(x) = 3x2 + 8x - 2

tangentligning
                                 y = f '(xo)x + (f(xo) - f '(xo)·xo)               med   xo = 2
dvs
                                 y = f '(2)x + (2 - f '(2)·2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2012 af mette48 (Slettet)

find liniens hældning a som er f ' (x) hvor x = 2

ret linie y=ax+b    indsæt de kendte størrelser og isoler b


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Denne opgave er Opg 4 i fredagens eksamenssæt Gl-matematik B, stx, 25. maj 2012


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2012 af Matrine (Slettet)

#1


 

                   f '(x) = 3x2 + 8x - 2

tangentligning
                                 y = f '(xo)x + (f(xo) - f '(xo)·xo)               med   xo = 2
dvs
                                 y = f '(2)x + (2 - f '(2)·2)

kan man så også opskrive svaret som: 


y= f'(2)(x-2)+f(2)

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke det færdige svar. man skal jo udregne f(2) og f '(2) og indsætte det i tangentligningen og skrive ligningen på standardformen

y = ax + b ,

hvor man har beregnet værdierne for a og b .


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2012 af Matrine (Slettet)

har udregnet f(2)=30 og f'(2)=26 

så tangentligningen ser altså nu således ud: y=26(x-2)+39 ? 

 

#5

 



Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så gang ud og regn færdig, så ligningen har formen y = ax + b . Men f(2) er hverken "30" eller "39".


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juli 2014 af jihudsif (Slettet)

Det bliver:

y = 22x - 27


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. Beregn f(2) og f '(2) og indsæt så i tangentligningen

        y = f '(2) · (x - 2) + f(2) .


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. juli 2014 af mathon

                  f(2) = 23 + 4·22 - 2·2 - 1 = 19

                  f '(x) = 3x2 + 8x - 2

                  f '(2) = 3·22 + 8•2 - 2 = 2 · (6 + 8 - 1) = 2 · 13 = 26

                 

tangentligning i (2,19):

                                 y = 26x + (19 - 26·2)

                                 y = 26x - 33


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. juli 2014 af jihudsif (Slettet)

Hov det bliver 

y=26x-33


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Godt set.


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. maj 2016 af DavidKK (Slettet)

Hej.
Ved godt det er en gammel tråd, men jeg sidder og læser op og øver mig i at bestemme tangentens ligning. Jeg bliver forvirret over, at I bruger en anden formel en den kendte y = f(x0) + f'(x0) * (x - x0). Kan nogen forklare mig dette?


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. maj 2016 af PeterValberg

#13

Hvis du hentyder til formlen i #1,
så er det den kendte formel, der er omskrevet.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.