Matematik

VektorfunktionerVektorfunktioner

28. maj 2012 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En stor hjælp ville være dejligt til de 2 vedhæftede opgaver

Vedhæftet fil: vektorfunktioner.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

1a. Sæt t=1 og se at vektorens x-koordinat er 0?

1b. sæt t= -1.5 og se?(det kan du godt)

1c Substituer fx s = 1+t ind så har du linjens ligning på 2. koordinaten.

2a. Tegn det, så er det nogenlunde let.


Svar #2
29. maj 2012 af solsorten1 (Slettet)

.


Svar #3
29. maj 2012 af solsorten1 (Slettet)

Jeg har tegnet grafen for 2a, men jeg ved ikke hvordan man opstiller en vektorfunktion ud fra 2 punkter, er der en særlig formel eller?

Vedhæftet fil:vektorfunktioner1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er tale om at lave en parameterfremstilling for den rette linie, der går gennem to givne punkter A og B. Liniens parameterfremstilling er

OP = OA + t·AB , t ∈ R ,

hvor P er et vilkårligt punkt på linien.

Hvis det er den vedlagte Opg 3, er A = (4;-1) og B = (1;2) , og P = (x;y) .


Skriv et svar til: VektorfunktionerVektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.