Fysik

Fission

28. maj 2012 af Sille901 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. 

 

Sidder lige med eksamensnoter og er kommet til det med bindingsenergi og massedefekt, som jeg ikke helt forstår. 

Energiproduktionen ved fission: 10n + 23592U --> 8936Kr + 14456Ba + 3 * 10n

1. spørgsmål: Hvilken formel bruger jeg, når det er blevet udregnet således, og er det bindingsenergien eller massedefekten:

235 * 7,59 MeV/nukleon = 1783,65 MeV

89 * 8,71 MeV/nukleon = 775,19 MeV

144 * 8,3 MeV/nukleon = 1195,2 MeV

Det frigjorte bliver derved: 1970,39 MeV

2. spørgsmål: Hvorfor beregner man ikke hhv. 10n og 3 * 10n med?

 

På forhånd tak

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Du beregner den frigjorte energi med bindingsenergien pr. nukleon. I uran-235 er der 235, og bindingsenergien pr. nukleon er 7,59 MeV/nukleon. Du kan omregne det til joule med omregningsfaktoren

1,602*10-16 J/MeV


Svar #2
29. maj 2012 af Sille901 (Slettet)

Okay super tak.. 

Kan du også svare mig på, hvorfor man ikke beregner neutronen med???

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Det er ikke en nukleon.


Svar #4
29. maj 2012 af Sille901 (Slettet)

Er det svaret på, at den ikke regnes med, når man finder bindingsenergien for de andre grundstoffer??? :S

 

Skriv et svar til: Fission

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.