Fysik

fys a

29. maj 2012 af looni (Slettet) - Niveau: A-niveau

stjernen alnilams effektive overfladetemperatur er 2,5*10^4 K, og dens radius er 1,81 *10^10m.

a) beregn alnilams lysstyrke

 

stjernen alnilams masse er 40 gange solens masse

 

b) beregn tyngdeaccelerationen ved overfladen af alnilam=


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af peter lind

a) brug Stefan-Bolzmann's lov I = σ*T4

g= G*M/r2


Skriv et svar til: fys a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.