Matematik

Matematik B skriftlig eksamen maj 2012 opgave 13

29. maj 2012 af tschuldigung (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg læser op til matematik eksamen, og kigger derfor på opgaverne fra eksamen den 25 maj.
Kan ses her: http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120525%201stx121%20MAT%20B.ashx

Jeg er helt lost med opgave 13, er der nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af Jerslev

#0: Bestem minimum af funktionen T(x).

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2012 af nuggety (Slettet)

Jeg sidder også og læser op og kigger på samme opgave - ville også være glad for hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Arealet af kvadratet er Akvadrat = 42 . Parallelogrammet deler kvadratet i 4 retvinklede trekanter, der er parvis kongruente. Den store trekant har katetelængder 2x og (4-x) , mens den lille trekant har katetelængder x og (4 - 2x). Det samlede areal af de fire trekanter er da

Atrek = 2·(1/2)·2x·(4-x) + 2·(1/2)·x·(4-2x) = x·(8 - 2x +4 -2x) = x·(12 - 4x) = 4x·(3 - x) .

Parallelogrammets areal er da

T = Akvadrat - Atrek = 16 -12x +4x2

I b) skal man finde minimum for T(x), for eksempel ved at løse ligningen T'(x) = 0 , eller ved at bemærke, at grafen for T(x) er en parabel, der vender grenene opad, så dens minimum findes ved at opsøge dens toppunkt.


Svar #4
29. maj 2012 af tschuldigung (Slettet)

Jeg takker mange gange!


Skriv et svar til: Matematik B skriftlig eksamen maj 2012 opgave 13

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.