Spansk

Gode verbal perifraser og konjuktiver til spansk eksamen

29. maj 2012 af kaj554995645 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg skal som mange andre op i skriftlig spansk på A-niveau i den nærmeste fremtid. Jeg er ikke særligt stærk i spansk, så jeg vil gerne have nogle gode formuleringer som jeg kan støtte mig til. Jeg har hørt, at det giver gode points at benytte konjuktiv og verbal perifraser, så jeg tænkte om I måske havde nogle gode eksamens relevante formuleringer I ville dele. Jeg selv har indtilvidere fundet følgene:

 Quiero que = jeg ønsker at...
 (No) Creo que = jeg tror at.../ jeg tror ikke at...

Jeg håber, at I kan tilføje lidt gode formuleringer. Der er sikkert mange, der ville kunne få glæde af det.

Mvh,

Morten.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2012 af Tru-life (Slettet)

husk ved no creo que skal der være konjunktiv efterfølgende. f.eks. no creo que vengas
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2012 af phikioki (Slettet)

Perifrases verbales
Ir a + infinitiv – nærfremtid, i morgen skal jeg. Planlagt, foregår i fremtid
Tener que + infinitiv – en nødvendighed, at være nødt til
Acabar de + infinitiv = noget er lige sket
Seguir + gerundio – fortsætter med at ske
Estar + gerundio – være i færd med:
Volver a+ infinitiv – noget sker igen, udtrykker at tingene sker igen
Ir + gerundio – noget der sker lidt efter lidt
Ponerse a + inf. = Give sig til (komme til at)
Echar a + inf = Give sig til (lige nu) kaster sig ud i et projekt
Se puso a + infinitiv= Give sig til
Llegar a + infinitiv = give sig til
Romper a + infinitiv = bryde ud i, gøre noget voldsomt og pludseligt
Hacer que + konjunktiv= bevirke at

Llevar + tid + gerundium = llevo dos años estudiando en Madrid. Jeg har studeret 2 år i Madrid.


Skriv et svar til: Gode verbal perifraser og konjuktiver til spansk eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.