Matematik

Negativ længde i trekant

30. maj 2012 af WHiP (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har  ikke kunne finde mit svar nogle steder herinde så jeg tillader mig at spørge nu.

Det drejer sig om opg. 5 i følgende sæt:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/Proever%20og%20eksamen/110524%202stx111_MAT_A.ashx

Jeg har bestemt skalafaktoren til 9/10. Herefter beregnede jeg |AB| til 50, og brugte derefter skalafaktoren til at beregne ED, som så gav 45. Når jeg så bruger pythagoras og siger 452=(30+|BE|)2+362 så giver det altid en negativ længde. Hvad er det jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af nielsenHTX

din skalarfaktor er ikke korrekt.  prøv at se fil

skalar faktoren er så 30/36=5/6.

du kan så finde |CE| (se igen fil).

og |BE|=|CE|-30

 

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Negativ længde i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.