Matematik

Bestem forskrift for f'(x)

31. maj 2012 af Imamovic7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sidder og forbereder mig til matematik skriftligt.

Funktionen f er givet ved forskriften f (x) = 2x^3 − 4x .
a) Bestem en forskrift for f '(x) .


Er der nogen der kan forklare hvad man gør?

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Du differentierer, som du meget gerne skulle vide, hvordan man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man differentierer den givne funktion, hvorved man finder differentialkvotienten af f(x), også kaldet den afledede funktion af f(x), og denne kaldes f '(x) .


Svar #3
31. maj 2012 af Imamovic7 (Slettet)

Kan i ikke bare prøve at løse den, så vil jeg forstå det bedre

 

jeg tror det er sådan her =

2*3x^2-4x =
6x-4x

 


Svar #4
31. maj 2012 af Imamovic7 (Slettet)

eller er det bare 2x ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3 , #4

Det er ikke korrekt. Du skal benytte den generelle formel (a·xn)' = a·n·xn-1 på hvert led i funktionen. En potensfunktion går 1 ned i eksponenten, når den differentieres og spytter den tidligere eksponent ud som en faktor.


Svar #6
31. maj 2012 af Imamovic7 (Slettet)

Jamen hvordan vil du så definere den funktion?

Hvad vil resultatet være??


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Funktionen er defineret

f(x) = 2x3 - 4x

Anvend differentiationsformlen på hvert led i funktionen:

2x3 :  a = 2 , n = 3

-4x :  a = -4 , n = 1

Læg de to differentierede led sammen til sidst.


Svar #8
31. maj 2012 af Imamovic7 (Slettet)

Funktionen f er givet ved forskriften f (x) = 2x3 − 4x .
 

= 2*3x^2-4x

= 6x^2

Er det sådan eller?


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. juni 2012 af jnl123

 

2*x^3 differentieret giver 6*x^2

-4*x differentieret giver -4

 

så skal du bare lægge de 2 led sammen


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal differentiere hvert led i funktionen ved at benytte vejledningen i #5 og #7.


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, så blev det jo serveret færdigt på et fad.


Svar #12
01. juni 2012 af Imamovic7 (Slettet)

Når okay så det giver bare 6x^2-4 ogdermed forsvinder x'et.


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er forskriften for f '(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. juni 2012 af majkenlind (Slettet)

Den kommer til at hedde: f'(x)=6x-4


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, det er ikke korrekt. Genlæs #12 og #13, og genlæs #5 og #7 til genopfriskning.


Skriv et svar til: Bestem forskrift for f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.