Matematik

potensfunktion- potensudvikling

02. juni 2012 af sissasine (Slettet)

hej derinde ..er en potensfunktion det samme som en potens udvikling ???????  eller hvis ikke hvor og hvad er forskellen

skal redegøre for graferne i en potensudvikling 

er det??? potensudviklinger indtegnet i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem giver en ret linie. og hvad kunne man ellers sige her????

og finde a

????

log(y2) - log(y1) / log(x2 -log(x1)

og log(y2/y1) / log(x2/x1)

Kan man bruge begge to- 

Skal bevise at a kan findes ved hjælp af  formlen  log(y2) - log(y1) / log(x2 -log(x1)

uhh.. er der en der kan skære det lidt ud.. forklare hvordan og hvorfor undervejs i beviset ...

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af SuneChr

En potensfunktion har forskriften

y  =  b·x           a,b  ∈ R \ {0}             x ∈ R

Man må tage logaritmen på begge sider lighedstegnet

log y  =  a·(log x)  +  log b

som er forskriften for en ret linje i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2012 af SuneChr

# 1  Rettelse:

a ∈         b ∈ R+        x ∈ R+


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

#0

"log(y2) - log(y1) / log(x2 -log(x1)

og log(y2/y1) / log(x2/x1)

Kan man bruge begge to-"

Ja, det kan man godt, idet

log(a/b) = log(a)-log(b)

Men skrivemåden på højre side af lighedstegnet er mere "enkel", hvorfor mange foretrækker denne skrivemåde.


Skriv et svar til: potensfunktion- potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.