Matematik

Forklaring til løsning, Planintegrale

02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

Jeg har vedhæfter spørgsmålet...

Mit største problem er at finde grænserne. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det - og når jeg kigger på mine noter eller bog kan jeg ikke forstå det. 

Men løsningen, som jeg har, siger

grænser for y: 

y = sqrt(x) og y = x2

grænser for x: 

x = x4 <=> x = 1 og x = 0 

hvordan konkludere man ovenstående??? 

og hvor kommer x4 fra? 


Svar #1
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

Vedhæftet...


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2012 af peter lind

Det ser du bedst ved at lave en graf af funktionerne. I første kvadrant vil y være begrænset nedadtil af y = x2. Opadtil vil området være begrænset af x= y2 <=> y= kvrod(x). Når du har integreret din funktion mellem de 2 grænser skal du så integrere med hensyn til x. Den nedre grænse for x er 0 og den øvre grænse er 1 svarende til de 2 punkter hvor kurverne skærer hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2012 af jnl123

hvis man indstætter y=sqrt(x) i y= x^2, så får man:

sqrt(x) = x^2

så kan du opløfte begge sider i anden


Svar #4
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

tak skal i have.. 

prøven er uden hjælpemidler. Ingen hjælpemidler.. hvad gør jeg hvis der kommer komplicerede formeler, som jeg skal tegne grafen af? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. juni 2012 af peter lind

Det kan jeg ikke tænke mig at der gør. Uden hjælpemidler vil det tage håbløst lang tid og det vil ikke teste om du har fået fat i det væsentlige


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til at være den samme opgave som denne

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1200669


Svar #7
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

x = x4 

så kan x være kun være 0 eller 1. er det nok at skrive sådan eller skal man uddybe det? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man finder skæringspunkterne mellem graferne for de to funktioner y = √x og y = x2 ved at løse ligningen

√x = x2 , x ≥ 0 ,

dvs

x = x4 , x ≥ 0 , eller

x·(x3 - 1) = 0 , eller

x·(x-1)(x2 + x + 1) = 0 , eller

x·(x-1)·((x+(1/2))2 + (3/4)) = 0 , x ≥ 0 ,

som har de to løsninger x = 0 eller x = 1. Det vil sige at grænserne for x er 0 ≤ x ≤ 1, og for y: x2 ≤ y ≤ √x .


Svar #9
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

Problemet er nok at jeg ikke kan se alt det for mig, som du kan. 

Men det ser fornuftigt og logisk ud efter du har skrevet det, jeg kunne bare ikke selv komme frem til det.


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Lav en tegning af de to funktioners grafer. De er spejlbilleder af hinanden i linien y = x , eftersom de jo er hinandens inverse.


Svar #11
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

det er ikke i alle tilfælde at jeg via tegningen kan aflæse grænserne, men det hjælper


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

I dette tilfælde burde tegningen tydeliggøre, hvilket område, der skal integreres over.


Skriv et svar til: Forklaring til løsning, Planintegrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.