Matematik
vektorer
29. august 2005 af
Miss88 (Slettet)
jeg skal bestemme koordinaterne til vektorerne a og b, når vektor |a| har længden 4 og vektor |b| har længden 6,
og deres retningsvinkler er henholdsvis 115 grader og 238 grader.
skal jeg så skrive op på denne måde:
cos(115)=a*b/4*6
cos(238)=a*b/4*6
???
og deres retningsvinkler er henholdsvis 115 grader og 238 grader.
skal jeg så skrive op på denne måde:
cos(115)=a*b/4*6
cos(238)=a*b/4*6
???
Svar #1
29. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hvis en vektor har længden |a| og retningsvinkel v, er dens rektangulære koordinater givet ved
[|a|cos(v),|a|sin(v)]
Så a bliver f.eks.
[4*cos115, 4*sin115]
Det ligner at du er ude i noget med skalarprodukt og vinkel mellem to vektorer.
[|a|cos(v),|a|sin(v)]
Så a bliver f.eks.
[4*cos115, 4*sin115]
Det ligner at du er ude i noget med skalarprodukt og vinkel mellem to vektorer.
Skriv et svar til: vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
