Fysik

Forskellen mellem specifikt smeltevarme og smeltevarme?

03. juni 2012 af anonym000

Hej

Hvad er forskellen mellem specifikt smeltevarme og smeltevarme?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af peter lind

Den specifikke smeltevarme er smeltevarmen af en masse på 1 i en eller anden enhed, smeltevarmen er for den stofmængde, det drejer sig om. Hvis den specifikke smeltevarme kaldes c, smeltevarmen C og massen m gælder der C = m*c


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2012 af mathon

 

                   smeltevarme
                                                               C = E / ΔT                         [C] = J / K


                   specifik smeltevarme
                                                               c = E / (m·ΔT)                   [c] = J / (kg·K)


Svar #3
03. juni 2012 af anonym000

Så det er det samme princip, som specifikt varmekapacitet og bare varmekapacitet..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2012 af peter lind

ja


Svar #5
03. juni 2012 af anonym000

Men smeltevarme betegnes da med Ls ...?

- - -

...............


Svar #6
03. juni 2012 af anonym000

#4 Okay.

- - -

...............


Svar #7
03. juni 2012 af anonym000

#2 Det kan da ikke helt passe..? Ls= J/kg

- - -

...............


Svar #8
03. juni 2012 af anonym000

Nu synes jeg at det hele bliver blandet sammen med specifikt varmekapacitet :D

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. juni 2012 af mathon

rettelse sorry!

                                   smeltevarme
                                                                                         Q = E   smeltning af hele mængden       
                         

                                   specifik smeltevarme
                                                                                          L = E / m     smeltningsenergikrav pr. masseenhed   

 

          


Svar #10
03. juni 2012 af anonym000

OK.

- - -

...............


Skriv et svar til: Forskellen mellem specifikt smeltevarme og smeltevarme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.