Fysik

Tyngdeaccelerationens fortegn

04. juni 2012 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal man angive tyngdeaccelerationen med negativt fortegn?

g = - 9,82 m/s2

eller

g = 9,82 m/s2

Det har jo betydning i det skrå kast, hvor

y = - 1/2 * g * t2 +v0 * sin(a) * t

Jeg ser lærebøger hvor de skriver tyngdeaccelerationen med og uden fortegn. Hvad er rigtigt? Jeg ved godt, at det er en vektoriel størrelse, som er rettet mod jordens centrum, og hvis man definerer positiv retning opad, så bliver den negativ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af hesch (Slettet)

Ad din sidste sætning: Netop. Det følger dine egne definitioner.


Svar #2
04. juni 2012 af placebo321 (Slettet)

Ok, så fordi man i det skrå kast definerer positiv retning nedad, så bliver g positiv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2012 af hesch (Slettet)

#2: Ja


Skriv et svar til: Tyngdeaccelerationens fortegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.