Matematik

HASTER: Hvad betyder a og b?

04. juni 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

HEj

Er der nogen af jer der ved, hvad a og b betyder i en eksponentiel udvikling?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af NejTilSvampe

b er funktionsværdien til tiden 0.

a er retskrivningsfaktoren. 


Svar #2
04. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Tjaa, tak skal du have, men det var mere, hvordan de påvirkede graferne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

a kaldes fremskrivningsfaktoren.

#2

b er en skalafaktor for funktionen. Hvis b = 1, er funktionen aftagende, hvis 0 < a < 1 , og den er voksende, hvis a > 1 .


Svar #4
04. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Så b vokser, hvis a >0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2012 af jnl123

f(x) = b*a^x

 

b er begyndelsesværdien

a er fremskrivningsfaktoren (ikke retskriving:)

 

b er der hvor grafen skærer y-aksen (altså hvor x=0)

a har indflydelse på hvor hurtigt grafen stiger eller falder. Hvis a er positiv stiger grafen, hvis den er negativ falder grafen


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2012 af jnl123

#4

ikke b der vokser, men f(x).

b er en konstant


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke b , der vokser; b er en konstant. Funktionen f(x) = b · ax har de monotoniegenskaber, jeg nævnte i #3.


Svar #8
04. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Tak skal du have ;) Men kan man så godt sige, at b er en slags konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

8

Ja, a og b er konstanter, der karakteriserer den eksponentielle udvikling.


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. juni 2012 af jnl123

#8

ja, både a og b er konstanter. De er begge et fast tal, f.eks. hvis a=0.5 og b=8, så er funktionen:

f(x) = 8*0,5x


Svar #11
04. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Her skærer den y-aksen i 0,5, ikke? Jeg vil bare lige være helt sikker ;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. juni 2012 af jnl123

nej i 8 :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er b , der er skæringsværdien på y-aksen, hvor x = 0, altså her 8 i eksemplet i #10.


Svar #14
04. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Nåå, ja. Tak skal I have ;) Jeg har helt styr på b nu, men a? Noget med at den vokser, hvis a er større end 1, men mere forstår jeg heller ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. juni 2012 af jnl123

prøv og se vedhæftede grafer

 

den ene falder (fordi a<1) og skærer y i 8 (fordi b=8)         f(x) = 8*0,5^x

den anden stiger (fordi a>1) og skærer y i 3 (fordi b=3)       f(x) = 3*1,5^x

Vedhæftet fil:graf.jpg

Svar #16
04. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Tusind tak ;)


Skriv et svar til: HASTER: Hvad betyder a og b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.