Fysik

Knivkaster

05. juni 2012 af MieKristensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

En knivkaster kaster en kniv, der rammer skiven med farten 13,6 m/s. Knivens
masse er 0,21 kg, og den trænger 6,0 mm ind i skiven.
a) Beregn størrelsen af den gennemsnitlige kraft på kniven, når den
bremses op i skiven.

Jeg er fuldstændig blank og skal til skr. fysik eksamen i morgen.. Har det noget med impuls at gøre?


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Antag, at kniven bremses fra den opgivne hastighed til hvile under konstant acceleration over den angivne vejlængde. Benyt bevægelsesliginger under konstant acceleration til at bestemme den konstante acceleration.


Svar #2
05. juni 2012 af MieKristensen (Slettet)

Haha :D TÆnkte nok det var meget mere simpelt.. KOm vist lidt skævt ind på den :) Tak for det!


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. juni 2012 af 012343210

Helt enig med #1. Her er præcist hvordan den løses

v(t)=-a*t+v0

s(t)=-1/2*a*t^2+v0*t+s0

 

Det kendes at ved tiden t er hastigheden v(t)=0m/s, afstanden er s(t)=6/1000m. Ved tiden nul kendes hastigheden v0=13,6m/s og startafstanden s0=0

Derved har du 2 ligninger med 2 ubekendte (a og t) og kan derved finde accelerationen kniven stoppes med. 

F=m*a

Kraft er lig med masse gange acceleration så du ganger massen med de 0,21kg.

 


Skriv et svar til: Knivkaster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.