Matematik
Rettelse af matematik
30. august 2005 af
ninnacaroline (Slettet)
Jeg har en aflevering for til i morgen og jeg har arbejdet en del på den. Jeg har fundet frem til nogle svar og har også fået hjælp til det herinde, men jeg er kommet i tvivl om jeg nu også har ret i det.
Er der nogen der vil se om det jeg har lavet ser fornuftigt ud?
1) find constants a and b, where f(x)=ax+b/x and f(1)=1, f(2)=5
Mit svar:
1=a*1+b/1
1=a+b
a=1-b
5=(1-b)2+b/2
5=2-2b+b/2
5=2-1,5b
3=-1,5b
b=-2
1=a*1+(-2/1)
1=a-2
a=3
Er det korrekt at der så er to løsninger på a?
2) Given f:x|->x^2+1 and g: x|->3-x, find in simplest form:
x if (gof)(x)=f(x)
Mit svar:
g(fx))=(x)
g(x^2+1)=x^2+1
3-x^2=x^2+1
2-x^2=x^2+1
1-x^2=x^2
1=2x^2
½=x^2
sqrt(½)=1/sqrt(2)
Er der nogen der vil se om det jeg har lavet ser fornuftigt ud?
1) find constants a and b, where f(x)=ax+b/x and f(1)=1, f(2)=5
Mit svar:
1=a*1+b/1
1=a+b
a=1-b
5=(1-b)2+b/2
5=2-2b+b/2
5=2-1,5b
3=-1,5b
b=-2
1=a*1+(-2/1)
1=a-2
a=3
Er det korrekt at der så er to løsninger på a?
2) Given f:x|->x^2+1 and g: x|->3-x, find in simplest form:
x if (gof)(x)=f(x)
Mit svar:
g(fx))=(x)
g(x^2+1)=x^2+1
3-x^2=x^2+1
2-x^2=x^2+1
1-x^2=x^2
1=2x^2
½=x^2
sqrt(½)=1/sqrt(2)
Svar #1
30. august 2005 af frodo (Slettet)
den første har jeg løst på min nye TI-89 titanium, og fået det samme som dig ;)
i den næste er jeg ligeledes enig iflg. TI'eren.. (er ved at lære at bruge den ;) )
i den næste er jeg ligeledes enig iflg. TI'eren.. (er ved at lære at bruge den ;) )
Svar #2
30. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Det er vist gået lige lovlig hurtigt med indskrivning af den sidste opgave. Ret følgende:
'g(fx))' til 'g(f(x))'
'(x)' til 'f(x)'
'3-x^2' til '3-(x^2 + 1)'
'sqrt(½)' til 'x'
Ellers er vi enige.
Om -1/sqrt(2) er mindre simpelt end 1/sqrt(2), tja, det er sandelig ikke mere, end at der ikke ville være noget i vejen for at angive begge løsninger.
//Singularity
'g(fx))' til 'g(f(x))'
'(x)' til 'f(x)'
'3-x^2' til '3-(x^2 + 1)'
'sqrt(½)' til 'x'
Ellers er vi enige.
Om -1/sqrt(2) er mindre simpelt end 1/sqrt(2), tja, det er sandelig ikke mere, end at der ikke ville være noget i vejen for at angive begge løsninger.
//Singularity
Skriv et svar til: Rettelse af matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
