Biologi

Biologi

06. juni 2012 af MadsHansenj (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) Beskriv sukkerroens måde at danne sukker (Kulhydrat) på.

b) Forklar menneskets enzymatiske nedbrydning og forbrænding, af det sukker som sukkerroen har opbygget.

c) Der er flere eksempler på gensplejsede mikroorganismer og sukkerroearter idag. Hvad er årsagen til at de nævnte organismer gensplejses? Redegør for hvordan en gensplejsning kan foretages.

Hjælp TAK :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2012 af elvirach (Slettet)

a: beskriv fotosyntesen - som laver glukose og deraf kulhydrater

b. vores fordøjelses systems nedbrydning af kulhydrater

c. mikroorganismer(molekyler) som fx dyrs gode egenskaber bruges til gensplejsning for at skabe samme egenskaber hos nye dyr. (god mælk, kød eller lignende) samme med planter, hvilket er godt for vores økosystem.

:-)


Skriv et svar til: Biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.