Fysik

Spændingsforskel

08. juni 2012 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad er spændingsforskel for noget?


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. juni 2012 af jnl123

også kaldet "spændingsfald". Når strøm løber gennem komponenter (en modstand f.eks. - eller en pære) så falder spændingen.

Hvis man f.eks. har et 12V batteri sat til en lille pære, så falder spændingen 12V henover pæren (dvs. der kommer 12V ud af batteriet og 0V ind i batteriet). Dvs. spændingsforksellen er 12V

Hvis der nu var 2 ens pærer i serie, så bliver spændingen fordelt, og den falder 6V henover den første pære og 6V igen henover den sidste pære. Dvs. spændingsforskellen er 6V over hver pære = 12V total


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2012 af ImReadyFor12 (Slettet)

Spændingsforskel kan forstås forskelligt. Jeg tænker på emnet Induktion, det at man frembringer strøm ved at føre en magnet ind i en spole.

Når man bevæger magneten op og ned i spolen, opstår der spændingsforskel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2012 af mathon

 

             ...i folkeskolen lærer man endnu ikke om spændingen i et punkt, hvorfor spændingsforskellen
                eller spændingsfaldet ikke giver mening. Derfor må du endnu nøjes med at tale om "spændingen"
                over... som en størrelse og ikke som en differens.


Svar #4
08. juni 2012 af OnceUponATime (Slettet)

# 1 Tusinde tak, det hjalp rigtig meget! :D

# 2 Hvis du skulle forbinde det med et voltmeter og tomgangsstrøm, måske? :)

# 3 -Jo, altså, jeg er igang med emnet effekt og energi, hvorfra jeg prøvede på at lave et forsøg med tomgangsstrøm, hvilke man åbenbart skulle bruge et voltmeter til at måle spændingsforskellen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2012 af hesch (Slettet)

#1: Flot


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2012 af mathon

               at måle spændingsforskellen

               hvor - i folkeskolen - spændingsforskellen er en taleform uden grund i teoretisk definition


Svar #7
08. juni 2012 af OnceUponATime (Slettet)

#6 Jeg har haft om det i skolen :)

Men jeg kunne forresten stadigvæk godt tænke mig at vide, hvad det er jeg måler, når jeg bruger et voltmeter :) Det er okay, hvis ikke du har lyst til at svare :))))


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2012 af mathon

    spændingen i et punkt
    defineres som den elektrisk potentielle energi pr. ladning i punktet

                     UA = Epote l/ q 

    enheden V er derfor identisk med enheden J/C                   ( C = Coulomb )

 

   spændingsforskellen UA - UB er således de to punkters forskel i elektrisk potentiel energi pr. ladning


Skriv et svar til: Spændingsforskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.