Biologi

Gæring

09. juni 2012 af molly16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :-)

Er kørt total død i dette spørgsmål og kan ikke rigtig finde ud af det.. Så håber virkelige der er nogen, som kan hjælpe mig..

 

- Redegør for den kemiske proces, der sker ved gæring af glukose?

 

På forhold tak for hjælpen!!

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2012 af exutu (Slettet)

Er gæring aerob eller anarob?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. juni 2012 af studienord (Slettet)

#0 

Den kemiske proces, der sker ved gæring af glukose er

         C6H1206 → 2CH3CH2OH + 2CO2 +74 kJ

 dvs.   glukose  →  ethanol        + Kuldioxid 


Svar #3
11. juni 2012 af molly16 (Slettet)

Tak for dit svar :-) hvorfor + 74 kJ til sidst? 

 

Jeg har lige et spørgsmål mere:

- Argumenter for hvorfor fotosyntese ikke har noget med gæring at gøre? 


Svar #4
11. juni 2012 af molly16 (Slettet)

Tak for dit svar :-) hvorfor + 74 kJ til sidst? 

 

Jeg har lige et spørgsmål mere:

- Argumenter for hvorfor fotosyntese ikke har noget med gæring at gøre? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. juni 2012 af mathon

                                gæring er en anaerob proces

                                fotosyntese er en aerob proces

 

     ............

                              74 kJ pr mol C6H12O6


Svar #6
11. juni 2012 af molly16 (Slettet)

Vil du forklare hvad der menens med en anaerob proces og hvad der menes med en aerob proces? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. juni 2012 af mathon

      aerob(ios) (gr. "aer" = luft   "bios" = liv dvs. liv der kræver luft) oxygenkrævende. Ordet bruges
                         om mikroorganismer eller kemiske processer forårsaget af disse.
 

     aerob under medvirken af oxygen

     anaerob uden medvirken af oxygen


Skriv et svar til: Gæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.