Fysik

Hvorfor skal fysik/kemi være obligatorisk?

09. juni 2012 af TruntexD (Slettet)

Der er noget jeg simpelt hen ikke forstår. Hvordan kan det være, at det for folkeskole elever skal være obligatorisk, at skulle til mundtlig fysik eksamen. Det er noget de fleste ikke skal bruge frem over, og noget som de fleste ikke engang skal have på gymnasiet. Det kan da ikke være rigtigt de som unge skal trækkes igennem en eksamen som denne, kan det? Jeg mener, fysik/kemi, burde det ikke være et udtrækningfag, ligesom vi kender biologi, historie, geografi osv. ? Jeg forstår personligt ikke, at noget som fx. mundtligt tysk (som er et krav, for at få en videregående uddannelse) eller skriftligt engelsk ikke er obligatorisk i stedet. Hvad er det der gør, at lige præcis fysikken er så vigtigt? Når det ikke er et krav på gymnasiet, kan det jo ikke have stor betydning?!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2012 af Anxyous (Slettet)

De fleste, hvis ikke alle, har fysik og eller kemi på et tidspunkt i gymnasiet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2012 af Jerslev

#0: Mundtlig tysk er ikke et krav for at få en videregående uddannelse... Jeg skulle bestemt ikke have noget bestemt niveau i tysk, da jeg blev optaget på universitetet i sin tid.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2012 af Mo92 (Slettet)

Sådan har rigtig mange elever det, og det går altid ud over den enkelte elevs hadefag. Nogle fordrager ikke at skulle side og laere om litteraere perioder i Dansk, eller side og laere et sprog der ikke bliver talt i Danmark (fx. tysk). Sådan er systemet nu engang, og du skal ikke regne med at undervisningsministeriet som konservativ institution vil aendre på det.

Det bliver endnu vaere i gymnasiet hvor samtlige elever fx. tvinges til at have Dansk på a-niveau.Her laere man en hel masse som de fleste ALDRIG nogensinde vil komme til at bruge. Vores undervisningssystem giver ikke plads til forskellighed, og det må vi bare leve med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2012 af Jerslev

#3: Der er forskel på forskellighed og almen dannelse.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2012 af ThymsB (Slettet)

Nu kunne det være du lige skulle finde ud af, hvad du snakker om, inden du begynder at brokke dig over en eksamen, du ikke gide at gå op i. Fysik er et obligatorisk fag på det almene gymnasium. Tysk er ikke et krav ift. videregående uddannelse. 

Samtidig er det vel et led i forsøget på at få flere til at vælge naturvidenskab - det er vigtigt for Danmarks konkurrenceevne i fremtiden. Desuden er det vel rimeligt nok, at man som minimum er sikret én eksamen i folkeskolen i naturvidenskab, hvis det er ens spidskompetence.

Jeg er enig med dig i, at det er underligt, at skriftlig engelsk ikke er et obligatorisk eksamensfag. Det er et meget vigtigt fag.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2012 af OnceUponATime

Mange videregående uddannelser, og de fleste tertiære uddannelser (som hovedgruppen i DK har) kræver F/K i gymnasiet. - Så det er faktisk meget vigtigt.

Jeg ville personligt, mere klage over, at vi ikke har obligatorisk skriftlig F/K i stedet for mundtlig. Det er så svært at gå op til prøver, hvor man er nervøs i stemmen, tænker skævt, ryster, eller begår en fejl. Hvorimod, er det skriftligt, ville man efter, at have begået en fejl, let kunne slette den.

F/K er meget vigtigt at kunne. Hvordan kør en cykel? Hvordan reperere jeg mikroovnen? Hvor mange penge skal jeg betale for denne el-pære? Det  handler også om økonomi, og hvordan du som voksen kan planlægge dit liv, indenfor konkrete og sandsynlige rammer, så man ikke lever som en uvidende, rastløs hulemand, der ikke ved, at man eks. ikke må hælde vand i varm olie. -Hverdagsting!

Jeg hader F/K. Men uden faget, tror jeg personligt, at jeg ville have været ligeså uvidende, som en hulemand. Jeg ville ikke engang have fundet ud af, at spyt kan rense pletter, eller at hvis et batteri er dødt, er det fordi det er fladt på ampere.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2012 af Mo92 (Slettet)

Jeg syntes nu ikke at hverken du eller ministeriet er i position til at definere hvad "almen dannelse" er. Der er til at braekke sig over, og hoert så mange gange.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2012 af SuneChr

Som # 5 er inde på, skal der i fremtiden satses på den naturvidenskabelige know'how i alle sine forgreninger. Danmark har mange dygtige forskere indenfor området, som er højt værdsat udenfor grænserne. Det er en udvikling, som vi bør men også skal bygge videre på.

I en årrække var de humanistiske fag i højsædet, hvor de naturvidenskabelige blev overset. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. juni 2012 af Jerslev

#7: Jeg har skam ikke defineret noget. Læs bekendtgørelserne for fagene - heri fremgår det, at fagenes formål ofte er til alment dannende.

Det er dog logisk, at et indblik i den naturvidenskabelige verden kun er til gavn for verden - uden naturvidenskaben var vi absolut ikke nået så langt, som vi er i dag.

På trods af det har jeg hvert år denne diskussion med mine egne elever... "hvorfor skal vi lære fysik?!?!" - "hvorfor kan vi ikke bare lade nørderne om det?!".

#0: Det kunne også tænkes at være et dårligt forsøg på i det mindste at sørge for, at eleverne fra folkeskolen kan lidt fysik/kemi, når de starter i gymnasiet... det er ufatteligt de bundløse huller, som eleverne har, men ikke burde have. At undervise på C-niveau kan praktisk talt ikke lade sig gøre, da eleverne kommer uden nogen form for forudsætninger.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Hvorfor skal fysik/kemi være obligatorisk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.