Matematik
polynomisk division - hjæælp
31. august 2005 af
Nico... (Slettet)
Kan ikk finde ud af at dividere med et trediegradspolynomie.. hjælp! Tak:P
x^3+3x+8 : x^2+4x+4 = ?
går ligesom i stå efter = x... hmm.
x^3+3x+8 : x^2+4x+4 = ?
går ligesom i stå efter = x... hmm.
Svar #2
31. august 2005 af Sentinox (Slettet)
Stil det op som almindelig division:
----------
x^2+4*x+4|x^3+3*x+8 |
---------- ----------
Hvor mange gange går x^2 op i x^3?
x gange, =>
----------
x^2+4*x+4|x^3+3*x+8 | x
---------- ----------
x*(x^2+4*x+4) = x^3+4*x^2+4*x =>
-------------
x^2+4*x+4|x^3+3*x+8 | x
---------- ----------
x^3+4*x^2+4*x
-------------
>
Som du kan se er resten (markeret med (<<...>>), ikke særlig pæn, men vi regner videre...
-------------
x^2+4*x+4|x^3+3*x+8 | x-4
---------- ----------
x^3+4*x^2+4*x
--------------
0 - 4*x^2-x+8
-4*x^2-16*x-16
---------------
15*x+24
---------------
---------------
Mit svar ville være:
x-4, og rest: 15*x+24, da den polynomiske division ikke går op...
//sentinox
----------
x^2+4*x+4|x^3+3*x+8 |
---------- ----------
Hvor mange gange går x^2 op i x^3?
x gange, =>
----------
x^2+4*x+4|x^3+3*x+8 | x
---------- ----------
x*(x^2+4*x+4) = x^3+4*x^2+4*x =>
-------------
x^2+4*x+4|x^3+3*x+8 | x
---------- ----------
x^3+4*x^2+4*x
-------------
>
Som du kan se er resten (markeret med (<<...>>), ikke særlig pæn, men vi regner videre...
-------------
x^2+4*x+4|x^3+3*x+8 | x-4
---------- ----------
x^3+4*x^2+4*x
--------------
0 - 4*x^2-x+8
-4*x^2-16*x-16
---------------
15*x+24
---------------
---------------
Mit svar ville være:
x-4, og rest: 15*x+24, da den polynomiske division ikke går op...
//sentinox
Svar #3
31. august 2005 af Nico... (Slettet)
mange tak, du er genial... :P
Godtnok ikk den måde jeg plejer at dividere på, men lidt på samme måde, så kom til sidst frem til det rigtige resultat.
så mange tak.. Synes det er rigtig flot du hjælper os "fortvivlede" gymnasieelever med andre..!
VH én, der snart er færdig med matafl... hehe
Godtnok ikk den måde jeg plejer at dividere på, men lidt på samme måde, så kom til sidst frem til det rigtige resultat.
så mange tak.. Synes det er rigtig flot du hjælper os "fortvivlede" gymnasieelever med andre..!
VH én, der snart er færdig med matafl... hehe
Skriv et svar til: polynomisk division - hjæælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
