Matematik

Vektor P0P

10. juni 2012 af sommerfugl00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i tvivl om hvad P0P er, og hvad P0 er?

P0 = punkt
P0P = retningsvektor

Er det rigtig forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af SuneChr

Vi har

OP  =  OP0 + P0P

P0P  er retningsvektor, ja.

P0 ∈ linjen, ja


Svar #2
10. juni 2012 af sommerfugl00 (Slettet)

arh okay, så OP er betegnelsen for OP0 (som betyder hvad?) + retningsvektoren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2012 af SuneChr

Vi bruger indskudsreglen, som skrevet i # 1.

O er begyndelsespunktet (0 ; 0)

linjens parameterfremstilling beskrives som mængden  { P | der findes et tal t, så P0P = ta }

hvor a ≠ 0 er en vilkårlig retningsvektor for linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

OP er stedvektoren for et vilkårligt punkt på linien. Man indskyder et fast punkt P0 på linien og kan så skrive

OP = OP0 + P0P ,

hvor OP0 er stedvektoren til et fast punkt på linien, og vektoren P0P er parallel med linien, dvs. P0P er en retningsvektor for linien. Man skal her huske, at en stedvektor til et punkt har samme koordinatsæt som punktet.


Skriv et svar til: Vektor P0P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.