Matematik

Halveringstid og g(1)=5

10. juni 2012 af JonasMcc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey sidder her og forbereder mig lidt til årsprøve i skriftlig mat uden hjælpemidler. Jeg kan ikke rigtig løse følgende opgave. 

Vi har en fordoblingskonstant på 3 og en funktionsværdi ved et givet x nemlig g(1)=5. Jeg skal bestemme g(-2) og g(7). Jeg er kommet frem til følgende: 

g(x + 3) = 2 · g(x)

Og siden det er uden hjælpemidler kan jeg ikke sådan lige bestemme a og b. Er der nogle venlige sjæle der kan hjælpe mig? 

- Jonas :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke nødvendigt at bestemme a og b for at løse opgaven. Når fordoblingskonstanten er 3, betyder det, at for ethvert x er g(x+3) = 2·g(x) . Det betyder også, at g(x-3) = (1/2)·g(x) .

Beregn nu g(-2) = g(1-3) = (1/2)·g(1) og g(7) = g(4+3) = 2·g(4) = 2·g(1+3) = 2·2·g(1) . Husk, at g(1) er kendt.


Svar #2
11. juni 2012 af JonasMcc (Slettet)

smukt, mange tak Andersen 


Skriv et svar til: Halveringstid og g(1)=5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.