Fysik

hjælp til lille opgave

31. august 2005 af Ritta (Slettet)
I et lille værelse er der en elektrisk radiator. Radiatoren er forsynet med en termostat, der tænder og slukker for radiatoren, således at rumtemperaturen holdes konstant på en ønsket værdi. Når radiatoren er tændt, afgiver den energi med effekten 800 W. en vindstille dag er temperaturen uden for huset 0 celsius grader. termostaten stilles på 20 celsius grader, og det viser sig, at radiatoren er tændt 45 % af tiden.

a) Hvor meget energi afgiver radiatoren i løbet af 6 timer på denne dag?

Værelset afgiver varme til omgivelserne med en effekt P, som er ligefrem proportional med forskellen mellem rumtemperaturen t2 og temperaturen t1 uden for huset, dvs: P = K * (t2 - t1)
Hvor K er konstant.

En vindstille nat er det så koldt uden for, at radiatoren kun lige kan holde temperaturen oppe på 20 celsius grader.

b) Bestem temperaturen uden for huset den pågældende nat!

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Den (desværre) generelle kommentar herinde: Kom selv med et bud først, eller i det mindste fortæl, hvad det er, du ikke forstår.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2005 af dj johnny logan (Slettet)

piv piv! jeg sider her med en lorte dansk afl :P

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2005 af Fjolset (Slettet)

Lidt hjælp, opgave a).

delta_E = P * delta_t

Omregn timer til sekunder, dvs. 60*60*6= 21600 s

delta_E= 800W * 21600s = 17280kJ i løbet af dagen.

Dette er fysik C viden, så kan godt være at opgaven er mere avanceret end som så.

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Du tager ikke højde for, at radiatoren kun er tændt i 45% af tiden (jf. opgaveteksten).

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2005 af Fjolset (Slettet)

Ja det er rigtigt nok, hvis man så kun regnede 45% af tiden og brugte ovenstående formel, ville det så være rigtig nok?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Ja. Multiplikation med 0,45 korrigerer for, at radiatoren kun er tændt i 45% af tiden.

//Epsilon

Skriv et svar til: hjælp til lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.