Matematik

Uligheder

11. juni 2012 af redlook (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens kan i hjælpe mig med denne her?

redegør for uligheder og illustrer og giv eksempler på uligheder:

1:  -½x+2<2x-3

2: -x-1<1.5x-4<2x+4

3: x-2>3x-x2-2

 

Dette er et eksamensspørgsmål så det ville være mig en stor glæde hvis i kunne hjælpe mig.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. juni 2012 af SuneChr

1. Saml x-erne på højre side

2. Del op     - x - 1 < 1,5x - 4    ∧      1,5x - 4 < 2x + 4

3. Saml  det hele på venstre side og lad højre være 0. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. juni 2012 af mette48 (Slettet)

illustrer

1:  -½x+2<2x-3

tegn y=-½x+2 og y=2x-3 aflæs skæring og vis på tegningen hvilken af de to funktioner (linier) der er størst (højest oppe )

2: -x-1<1.5x-4<2x+4

Tegn de tre dele som 3 funktioner (rette linier) og vis på tegningen hvilke der er øverst for hvilke x-værdier

3: x-2>3x-x2-2

tegn y=x-2 og y=-x2+3x-2 og forklar ud fra tegningen


Skriv et svar til: Uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.