Fysik

Polspænding?

12. juni 2012 af Vakso (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan fortælle mig hvad forskellen mellem polspændingen og spændingen er, er blevet forvirret??????

På forhånd Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af mathon

 

                   Uhvile = (Ri+Ry)·I

                   Upol = Ry·I


Svar #2
12. juni 2012 af Vakso (Slettet)

Altså af hvad jeg har forstået, at hvilespændingen er = spædningen... Det jeg gerne vil få fat på er, en slags definition på forskellen mellem en spænding og polspændingen og ikke hvilespændeinge og polspændingen :)

Men ellers tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2012 af mathon

 

       spændingsforskellen mellem to punter A og B i et kredsløb
       er lig med det arbejde, det elektriske felt skal udføre pr ladning,
       når denne skal tilbagelægge modstandsvejen fra A til B

                 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. juni 2012 af sGregersen (Slettet)

"Spændingen" kan være hvilken som helst spænding, men i daglig tale bruges "spændingen/spændingsforskellen" om polspændingen. Spændingsforskel som term forklarer #3 helt præcist. Ligeledes gør han i #1, i det han forklarer dig hvad polspænding er, kontra hvilespændingen. Hvilespændingen er den spænding batteriet leverer, når der ikke trækkes nogen strøm. Når batteriet belastes vil spændingsforskellen over batteriet være polspændingen da batteriet selv er en modstand, når det leverer energi.

http://www.nakskov-gym.dk/fysik/la/elektricitet_webmappe/el_stroem_4.htm


Svar #5
12. juni 2012 af Vakso (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D - Det hjalp en del ;)!


Skriv et svar til: Polspænding?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.