Matematik

Eksponentiel vækst - bevis for a

12. juni 2012 af caca1 (Slettet)

Hejsa alle derude!

Under mine eksamensforberedelser sidder jeg lige og terper lidt beviser, og der er en ting som undrer mig lidt.

Beviset for a starter nogenlunde ud som følgende:

b*a^x1=y1∧ b*a^x2=y2
Ved division:
(b*a^x2)/(b*a^x1 )=y2/y1

Mit spørgsmål er så bare - hvorfor dividerer man egentlig her?? 

Håber der sidder et klogt hovede derude, som vil hjælpe mig lidt videre :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man dividerer de to ligninger med hinanden, fordi man så slipper af med den ene ubekendte, b, og har så en ligning i den anden ubekendte a alene, som man umiddelbart kan løse.

Efter divisionen har man så

ax2 / ax1 = y2 / y1 , eller

ax2 - x1 = y2 / y1


Svar #2
12. juni 2012 af caca1 (Slettet)

Ja, men plejer man ikke at trække de to ligninger fra hinanden ved 2 ligninger med 2 ubekendte, og skal man ikke også da have det samme foran lighedstegnet?? Er lidt forvirret, men tak for svar :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, den metode kan måske anvendes ved to lineære ligninger med to ubekendte. Her er der ikke tale om to lineære ligninger.


Svar #4
12. juni 2012 af caca1 (Slettet)

Ok, så mange dividerer altså generelt bare ligningerne, når der tales om to ligninger med to ubekendte indenfor eksponentiel vækst? Man bliver jo klogere hver dag! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, for disse ligninger benytter man den fremgangsmåde. Det bør man kunne se, at b forsvinder, når man dividerer ligningerne med hinanden.


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst - bevis for a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.