Fysik
Bølgelængde
01. september 2005 af
dedser (Slettet)
Jeg får oplyst at der kræves 496kJ/mol for at spalte O2 molekyler.
Spørgsmål:
I stratosfæren absorbere O2 molekyler noget af solen stråling. Det sker ved at 1 foton vekselvirker med 1 O2 molekyle og spalter det.
Hvad er den længste bølgelængde af solstrålingen der kan absorberes af O2 molekyler?
Jeg er pænt lost mht. hvordan dette skal regnes ud! På forhånd tak for hjælpen.
Spørgsmål:
I stratosfæren absorbere O2 molekyler noget af solen stråling. Det sker ved at 1 foton vekselvirker med 1 O2 molekyle og spalter det.
Hvad er den længste bølgelængde af solstrålingen der kan absorberes af O2 molekyler?
Jeg er pænt lost mht. hvordan dette skal regnes ud! På forhånd tak for hjælpen.
Svar #1
01. september 2005 af frodo (Slettet)
du må jo først regne ud hvor meget energi der skal bruges på ét O2-molekyle
Dernæst relationen l=c/E * h
Dernæst relationen l=c/E * h
Svar #3
01. september 2005 af frodo (Slettet)
l=bælgelængde
c=lysets hastighed
E=energien
h=plancks konstant
c=lysets hastighed
E=energien
h=plancks konstant
Skriv et svar til: Bølgelængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
