Biologi

Biologi hjælp!

13. juni 2012 af hansen1589 (Slettet)

Forklar, nedbryderfødekædens indvirkning på søens økosystem, inddrag springlagets rolle? .

Nogle der kan hjælpe?? tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2012 af Marquis (Slettet)

vi havde dette procjekt. kan desværre ikke finde mine resultater, men er er det da noget du kan søge om og hvor i biologi bogen det står (ved ikke om vi har samme bog, komme an på hvor du går, men der er et link til bogen)

pøj pøj :)

 

Projekt 1: Næringsstoffernes omsætning og nedbryderfødekæde, s. 124-125 i BTT
Når planter og dyr dør, indgår de i jordens indhold af dødt organisk stof. Forklar hvad der menes med humus og detritus og forskellen på en nedbryderfødekæde og en græsningsfødekæde, i skal herunder inddrage og forklare figur 171 og 173. Dyrs energiomsætning kan beskrives ved hjælp af en formel. Opskriv formlen og forklar/definer de enkelte variabler i formlen.
Praktisk: Gå ud til en å og beskriv omgivelser der er omkring åen. Hvordan indgår disse omgivelser i en nedbryderfødekæde. Udtag en jordprøve med jordspyddet og beskriv de forskellige jordlag med fokus på hvor i jorden der er friskt organisk materiale og hvor der er omsat eller nedbrudt organisk materiale.

Tag en vandprøve med tilbage til skolen, i hvilken pH værdi og nitrat og fosfat koncentrationer bestemmes. Til pH bestemmelse kan et elektronisk pH meter anvendes, der giver en mere præcis måling end f.eks. pH papir. 
Tjek øvelsesvejledning fra lærebogen ”Biologi til tiden”: http://www.biologitiltiden.dk/kapitel/43/ angående nitrat, fosfat og pH værdier, se i skemaet ”Typiske måleresultater for de forskellige forureningsgrader”. Se også i bilaget ”fosfat og nitrat i vandløb”. Inddrag selv noget kemirelevant, f.eks. giv eksempler på salte der indeholder nitrat eller fosfat, og angiv om de er tungtopløselige eller letopløselige.


Skriv et svar til: Biologi hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.