Fysik

Stående bølger i halvåbne rør HJÆLP

13. juni 2012 af fionasadolin (Slettet)

HEJ ALLE!

Jeg undrer mig over, hvorfor man bytter om på tæller og nævner, når man vil finde resonansfrekvensen i en beregning af stående bølger i et halvåbent rør?

Vi ved f.eks. at 1 overtone til en grundtone er 3/4, men når vi skal beregne lamda, bytter vi om på nævner og tæller. Det vil altså sige at der står 4/3 i stedet for. Why???? Dette undrer jeg mig over, da der ikke står nogle forklaringer på, hvorfor man gør det nogen steder? 

 

HJÆÆÆLP skal op til eksamen i morgen. please red mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2012 af peter lind

frekvens*bølgelængde er lydens hastighed altså en konstant Hvis bølgelængden bliver dobbelt så stor bliver frekvensen halveret


Svar #2
13. juni 2012 af fionasadolin (Slettet)

Det forstod jeg ikke lige... sorry


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2012 af peter lind

Hvis du har at x*y = 1 vil der gælde at x*y= (2*x)*(y/2) = 1. Hvis du fordobler x skal y til gengæld halveres for at deres produkt kan forblive 1


Svar #4
13. juni 2012 af fionasadolin (Slettet)

Super, forstår det nu - tusind tak! 


Skriv et svar til: Stående bølger i halvåbne rør HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.