Matematik

afstand fra linje til punkt

14. juni 2012 af Ljine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens

Når jeg søger på nettet finder jeg kun beviser for afstand fra punkt til linje. Men jeg har altså brug for at bevise det modsatte altså afstand fra LINJE til PUNKT. Håber der er nogle der vil hjælpe mig hurtigt da jeg skal til eksamen i morgen

Line


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af mathon

 

                     afstand fra LINJE til PUNKT =  afstand fra punkt til linje


Svar #2
14. juni 2012 af Ljine (Slettet)

hold kæft jeg er dum,min hjerne fungerer hvist ikke lige nu, men det håber jeg den gør i morgen


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2012 af mathon

2D
punktet Po(xo,yo)'s afstand fra linje
  når linjens ligning
  er
                                    l:    ax+by+c= 0

                            
                            dist(l,Po(xo,yo)) = | a
·xo + b·yo + c | / √(a2+b2)


Skriv et svar til: afstand fra linje til punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.