Idræt

Hvad sker der ved knogler/led/muskler

15. juni 2012 af sara0 (Slettet)

Hej jeg har et spørgsmål om, at ældre mennesker ved fysiske aktiviteter gå det ind og styrker bevægelseapparate som består af knogle- led – muskler.

Hvad sker der ved knogler/led/muskler?

Håber i kan hjælpe mig :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2012 af Bankier (Slettet)

Når folk bliver ældre falder koncentrationen af væksthormon og for mænd mængden af testosteron, som betyder mindre evne til at opbygge muskulatur. Dog har ældre mennekser og yngre mennesker samme respons celullært i muskulaturen ved træning.

Dvs. der sker hypertrofi af muskulaturen (den bliver større flere kontraktileenheder sarcomerer), I seneapparatet tilhørende musklerne bliver stærkere og tykkere, dog langsommere end muskelstyrken stiger.  Knogler laver deformationshærdning, dvs. ved hop og løb komer der mikrofrakturer (brud) i konglerne, som genopbygges til et stærkere udgangspunkt. Der samlede knoglemasse vil derfor stige, hvis D-vitamin og Calcium tilskud er optimalt.

I leddene vil der umiddelbart ikke ske noget specielt udover, at ledkapslen kan blive stærkere - ellers kan der komme nedslidning, hvis der ikke trænes med god form og opvarmning.


Svar #2
17. juni 2012 af sara0 (Slettet)

Mange tak...


Skriv et svar til: Hvad sker der ved knogler/led/muskler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.