Matematik

Geometri-opgave - hjælp

15. juni 2012 af anonym000

Hej

Der er den her opgave som får mig til at tvivle. 

Burde siden s ikke give 3,53 m. Det er ikke det jeg får den til ved berening?

Og er vinklerne i firekantet ikke 90 grader alle sammen. Det burde de da være, når jeg vid at nogen af de andre vinkler udenfor firekanten er 90 grader?

Opgave vedhæftet som billede.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: fiskeropgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af nielsenHTX

s findes med tan i en retvinklet trekant

tan(40,7º)=2,7/s ⇔s=2,7/tan(40,7º)≈3.139

desuden er siden nedeunder jo længere end s og dermed kan s jo være 3,53


Svar #2
15. juni 2012 af anonym000

Ups. havde set forkert :)

Prøver at regne den igen.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Brug at tan(40,7 gr.) = 2,7 / s   og isolér s

-----------------------------------------------------------------

Brug dernæst, at det lille stykke, som vinklen w spænder over er 3,53 - s

Så har du, at tan(w) = (3,53 - s) / 2,5

;-)


Svar #4
16. juni 2012 af anonym000

#3 Er det ikke tan(w) = 2,5/(3,53 - s)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

tan(w) = (modstående katete) / (hosliggende katete)

Præcis som forrige spørgsmål -

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

så er #4 rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

#5 Jah, er det ikke rigtigt..? altså mit..


Svar #8
16. juni 2012 af anonym000

#5 holder med vedikkerigtigt på den her xD 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Nix :´-(


Svar #10
16. juni 2012 af anonym000

Prøv at kig på opgaven igen #9

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Den modstående er den, som vinkel w spændr over, altså det lillebitte vandrette stykke

den hosliggende er 2,5

Sorry - men sådan er det altså , , ,

Eftersom w er forholdsvis lille må det nødvendogvis, være den mindste divideret med den største, da tangens osse gerne sku' være lille - ikk'?

;-)


Svar #12
16. juni 2012 af anonym000

Jeg vil finde vinklen w. Jeg stiller mig i den vinkel, så har jeg den modstående 2,5 og den hosliggende 3,53-s

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. juni 2012 af nielsenHTX

vinkel w findes i

tan(w) = (3,53 - s) / 2,5

præcis som i #3


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Den lille streg over w er en lille bue, der viser hvor w ligger !

Denne lille bue viser, at vinkel w er den øverste vinkel i den meget spidst trekant !


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. juni 2012 af nielsenHTX

prøv at se fil.

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #16
16. juni 2012 af anonym000

Er det ikke den her vinkel man skal finde. kig lige

- - -

...............


Svar #17
16. juni 2012 af anonym000

sdf

- - -

...............

Vedhæftet fil:pis.png

Brugbart svar (0)

Svar #18
16. juni 2012 af nielsenHTX

#17 nej w er jo allerede markeret som den lille bue ovenover.


Brugbart svar (0)

Svar #19
16. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Nej - det er den ØVERSTE vinkel i trekanten - vist ved den lille bue fra vinkelben til vinkelben ovenover bogstavet w


Svar #20
16. juni 2012 af anonym000

Så det er den øverste vinkel, haha :D

Synes det er lidt tricky skrevet xD

- - -

...............


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.